Overbruggingskrediet

Eenvoudig een korte termijn overbruggen

Een overbruggingskrediet aanvragen is op zich niet heel moeilijk. De bank zal voor het toekennen van een overbruggingskrediet wel eisen dat u reeds over een woning beschikt die uw volledige eigendom is. Dit laatste is zeer belangrijk. Het is met andere woorden niet mogelijk om een overbruggingskrediet af te sluiten voor de aankoop van een tweede huis met een eerste huis waar nog een krediet voor loopt als borg. Een overbruggingskrediet kan met andere woorden alleen worden afgesloten door mensen die volwaardig eigenaar zijn van een huis en die van plan zijn om dit huis te verkopen. Indien het eerste huis niet verkocht wordt is de kredietnemer verplicht om een tweede gewone hypotheek af te sluiten.

Een overbruggingskrediet aanvragen

Een overbruggingskrediet aanvragen is mogelijk bij zo goed als iedere kredietverstrekker. U moet er echter in dit geval wel rekening mee houden dat er reeds sprake moet zijn van een zekere eigendom. Doorgaans wordt het dan ook aangeraden om een overbruggingskrediet af te sluiten bij dezelfde kredietverstrekker die vroeger uw hypothecaire lening heeft verstrekt. Wanneer er nog een stukje van uw eerste hypothecaire lening moet worden afbetaald bent u zelfs verplicht om het overbruggingskrediet bij dezelfde kredietverstrekker af te sluiten. Let wel, een bank heeft steeds het recht om een overbruggingskrediet te weigeren wanneer de eerste hypothecaire lening nog niet volledig is afbetaald. Dit is zeker iets waar u rekening mee zult willen houden wanneer u er voor kiest om een overbruggingskrediet aan te vragen.

Voordelen van een overbruggingskrediet

Het grote voordeel van een overbruggingskrediet is natuurlijk het feit dat u niet hoeft te wachten om een tweede huis aan te kopen tot uw eerste eigendom is verkocht. U kunt probleemloos meteen een financiering krijgen voor de aankoop van uw nieuwe huis. De enige voorwaarde is dat u het eerste huis verkoopt en de bank er een zogenaamd pandrecht op verkrijgt. Gezien de waarborg onder de vorm van een hypotheek ligt de rente op een overbruggingskrediet ook betrekkelijk laag. U hoeft met andere woorden nooit te vrezen dat u gigantisch veel kosten zult moeten betalen, want dat is niet het geval. Let wel, een overbruggingskrediet is en blijft een soort hypothecaire lening. Het wordt dus hoe dan ook aangeraden om goed na te denken alvorens een dergelijke financiering af te sluiten.